Julen uden en baby på armen…

Julen 2017…

I år burde have været anderledes…
Vi burde have holdt juleaften med en baby på armen…

Jeg havde hele tiden sagt, at jeg gerne ville holde min første jul når vi var flyttet ind i vores nye lejlighed. Men tingene ændres lidt da mine forældre blev skilt, og at jeg få måneder før overtagelsen stod med en positiv graviditets test.

Månederne gik efter vi mistet ham. Min søster og mor var begyndt at spørge hvor vi skulle holde jul. Vi havde intet planlagt. Men da min kærestes lille bror også spurgte… Talte jeg lidt med ham om det… Også kom tanken op i mig igen…

“Sku vi holde jul…?”

Jeg forventet endelig at min kæreste ville afvise det, fordi så sku han lave julemaden.
Så jeg søgte lidt på take away julemad inden jeg luftet ideer for ham.
Efter 1  døgn hvor jeg havde gennemsøgt nettet for take a way julemad og havde jeg en plan.

“Skattt…. hvad siger du til at vi holder jul…? Jeg har talt med bla bla bla….”

Og nu tænker i sikkert… hvorfor laver du ikke bare selv julemaden. Men ærligt. Jeg kan ikke lave mad. Så hvorfor ødelægge julen for mig selv og mange andre.

Inden at han svaret luftet jeg ideen om take a way julemad hvis han ikke gad at lave maden.

Men han sagde forbavsende nok “OK”.

Jeg fløj straks ind til telefonen og inviteret hans to brødre og min søster.

For vi skulle holde jul!!

Vi skulle holde vores første jul og han ville endda lave maden selv… Fedt fedt fedt… For min kæreste laver faktisk ret god mad.

Nogle dage efter spurgte min mor igen. Har i fundet ud af hvad i gør til jul. Hvortil at jeg svaret “Ja vi holder jul”  jeg kunne straks høre glæden i hendes stemme. Og kort efter kom der et forsigtigt “Er vi inviteret”. Her mener hun. Hendes kæreste og hende. Og selvfølgelig var de da det. Og hun blev så glad.

Svigermor blev også inviteret med hun sku på arbejde. Men ville komme efter… Der gik dog ikke længe så havde hun fået fri. Tror alle glædet sig til at vi skulle holde jul.

Da min søster hørte at mor og kæreste var inviteret. Takket hun nej… Hvilke var ret synd. Men hun ville ikke vælge mellem mor og far. Og eftersom at de ikke kan være i samme rum så takkede hun nej. Hvilke jeg syntes er synd og forfærdeligt på engang. Tænk at min far kan være skyld i at min søster valgte ikke at holde jul fordi hun ikke ville “vælge” selv om at der intet var at vælge imellem. Havde jeg talt med min far. Havde han skam også været velkommen. Men han har meldt ud at han ikke kan være i lokale med dem. Også ja det må være hans hovedpine. Jeg har meldt ud for længe siden at alle er velkommen når jeg invitere til noget også må de som forældre selv finde ud af hvad de gør.

Juleaften nærmet sig og vi havde gjort alt hvad vi ku for at gøre det hyggeligt. Ikke mindre havde vi 3 juletræer. 🙂

Dagen startet med at vi tog på kirkegården. Vi ville tænde lys for baby og min mormor og morfar. Som vi plejer at gøre hver år. I år valgte jeg bare at komme om formiddagen da jeg ikke ville kunne klare det før maden som vi plejede at gøre.

Kirkegården var smuk. Fyldt med lys og blomster. Jeg græd som pisket og det var så hårdt at stå på græsset som var mudderet fordi der endnu ikke var kommet så meget græs. Fordi det var de nyligt begraver der lå der.

Lige i det jeg sku til at tage dette billede ringer min søster… Jeg tager den ikke af den grund. Og hun ville alligevel ikke kunne forstå hvad jeg sagde.

Da vi sætter os i bilen ser jeg min søster lige foran os. Og jeg ringer til hende med det samme. Vi stopper bilerne og falder grædende om halsen på hinanden. Hun ringede fordi hun var derude og ville høre hvor han lå. Hun havde også tændt et lys for baby.

Sammen gik vi over hvor han lå så hun også kunne se det. Der stod vi og holdt om hinanden mens vi græd. Gud hvor var det ekstrem hårdt at se andres sorg. Dette var ikke kun min sorg. Men det var også andres sorg.

Vi gik mod bilerne. Og min kæreste og jeg kørte hjem. Vi fik snart gæster….

Aften forløb dejligt. Og vores lille dreng var bestemt ikke glemt. Min kæreste havde skrevet ham på til- og fra kortene til mig og det varmede og fik mit hjerte til at smelte.

Vores lille dreng burde have været i vores arme i stedet for i himmelen!

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen