Hjælper du ved flytninger… ??

Så har vi endelig overtaget den længe ventet lejlighed. Tænk at vi har ventet i 19 måneder. 😉

Nu starter alt det kaos, men ting der skal laves og flytningen.

Og man kan sige at omgangskredsen har vist i 19 måneder at vi skulle flyttet. Det er ingen surprise.
Men igen… Kender i det… Det er hade tjansen… Men som nær ven eller familie skulle jeg alligevel mene at man tilbyder sin hjælp i det omfang men kan.

Der er meget der skal gøres, alt er jo ikke at løfte og flytte kasser!

Men alligevel bliver jeg sku ret overrasket når jeg så står i det. Hvem tilbyder hjælp og hvem siger ikke en lyd. Hvem spørg ind til det. Og hvem glider bare lidt hen over det som om det er ingen ting.

Vi overtager en sprit ny lejlighed og selvfølgelig burde den bare være klar til indflytningen. Men nej… vi skal have udskiftet alle kontakterne  lejligheden. (Det er en længere historie). Så den står på bygge kaos. Og vi derfor ret presset med flytningen for vi skal samtidig være ud af den anden og have den klargjort. Press press press…

Men så er det her jeg er overrasket over hvem der tilbyder og hvem der ikke gør.
Folk jeg ikke havde forventet har lavet mad til os og kommet og afleveret. Et vennepar har spøget for mad til fryseren som vi bare skulle varme op. Rengørings hjælp er blevet tilbudt. Og elektriker og murer har været her for at hjælpe til. Jeg er så positiv overrasket over dem der har trådt til. Jeg er dybt dybt taknemlig…
Min ene veninde (Venneparet jeg omtalte tidligere) har været mega på og spurgt og spurgt hvornår de skulle træde til. Og i dag har hun været her og hjælpe mig med nedvaskningen af den nye lejlighed for støv. Jeg er så evigt taknemlig og hun kom også gerne i morgen hvis jeg havde mere jeg havde brug for hjælp til. Og jeg skulle endelig sige til hvis hun sku lave mad til fryseren og køleskabet.

Da jeg stod med flyttekasser op til begge øre og kæreste arbejdede i den nye lejlighed, kom min mor susene og hjalp med nedpakningen. Da jeg havde haft blodnæse 3 gange på en dag og var rundtosset stod min søster der straks og sagde. “Hvad kan jeg hjælpe med”. Det havde jeg på ingen måde forventet. Min søster var den sidste jeg havde forventet stod der. Svigerfars kæreste… Har sagt, sig til hvis vi skal hjælpe med rengøring mm. det kan vi sagtens klare.

Det jeg et eller andet sted vil sige med det… Er at der er mange måder at hjælpe på. De behøver ikke indebære løft af kasser. Men jeg tror virkelig at folk glemmer hvor forfærdeligt det er at flytte, hvis de ikke har stået i det fornylig. Folk har nok i deres eget liv, deres parforhold, familie, børn, job, skole mm.

Men er vi i virkeligheden for dårlige til at hjælpe… Det er vi sku nok. Jeg har personligt hjulpet med mange flytningen. Og er jeg blevet spurgt om hjælp har jeg kun få gange måtte sige desværre jeg kan ikke. Men der er også steder hvor jeg nok burde have trådt til. Men jeg må sige at i mine yngre dage. Tænkte man ikke så meget over det. Men som ældre er jeg blevet meget bevist og forsøgt at spørge ind og træde til hvor jeg kunne. Og det vil jeg klart blive ved med. Men… bør man også gøre det ved de helt nærmeste som intet har tilbudt eller sagt… Hmm.. Det er jeg sku ikke sikker på… Men ærligt så ender der alligevel med at jeg står det hvis det bliver deres tur.

Ærligt så håber jeg at flere derude vil tænke sig om, og hjælpe hvor de kan. Tænk på at den person der står i det. Så tit hjælper dig eller gør noget godt for dig. Så det er nu du skal byde ind med hvad du kan byde ind med hvad du kan.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen