Mit engle barn Mit engle barn

Svaret på vores søns obduktionsrapporten…

Så skule i endelig til møde omkring obduktionsrapporten. Jeg var skrægtslagen. Jeg har længe kunne logge ind via hans cpr. nr. og læse. Men ærligt så ville jeg helt sikkert bare bliver mere forvirret end hvad godt er.

Så derfor har jeg ikke været derinde.

Vi havde mødes med vores sidste læge Finn som vi har været meget tilfredse med.

Ærligt så havde vi ingen forventninger til mødt. For ærligt så forventet i ikke at de fandt noget svar på hvad der var galt med vores lille søn.

Men vi blev klogere…

Vi kom ind i lokalet. Rum nr. 7. Hvor alt frygten startet og sluttet. Det var virkelig ubehageligt og gjorde mig nedtrykt og ked af det.

Han spurgte ind til os. Mig og min tilstand. Kort efter sagde han.

Først vil jeg sige… Der var en årsag”

Chokket indtog min krop. Og jeg tog jeg selv i at læne mig frem mod ham for at høre det bedre. Komme tætter på eller ja jeg ved det ikke.

Men vores lille dreng var blevet smittet med Cytomegalovirus forkortet kaldt CMV.

Dette er en virus mange har eller kan blive smittet med.
Oftest blev man smittet med den og kunne derved give sit barn det. Men det virkelig sjælende er at man kan aktivere det selv grundet graviditeten.

Det havde jeg så gjort. ☹

Hvis man så gør det. Så er det kun 2% der giver det til deres barn.

Nå ja det var så også mig. ☹

Vi er ude, at hvis vi tager hele Danmarks beholdning. 5,7 millioner mennesker. Så bliver 1800 ramt af det. Seriøst hvad pokker er oddsene for det.

Lidt fakta om denne virus:


Cytomegalovirus

Også kaldt CMV er en virusinfektion, som er i familie med Herpes. CMV er noget de fleste mennesker får. De fleste har ingen eller meget få symptomer. Som kan føles som en let influenza, når de bliver smittet. Hvorimod at raske mennesker ikke mærker at de er blevet smittet.

CMV kan kun overleve kort tid uden for kroppen og smitter ikke gennem luften. CMV kan overføres med tæt person kontakt som f.eks. spyt eller urin. Derfor er CMV også hurtig at ødelægge med sæbe, vaskemiddel mm.

Men der er ingen medicinsk behandling mod CMV

CMV og graviditet

Normalt er der ingen risiko ved CMV, men for et ufødt barn er CMV en højrisikofaktor. Man kan overføre CMV til sit ufødte barn under hele graviditeten. Medfødt CMV kan medføre varige neurologiske skader. Bliver barnet smittet meget tidligt i graviditeten kan skaderne være meget omfattende. Men bliver man smittet under fødslen eller senere, medfører det ikke de samme alvorlige skader.

Børn, der har været udsat for CMV-smitte i fostertilstanden, men er født uden symptomer. Har i de første leveår at udvikle problemer. Det kan betyde tiltagende psykomotoriske problemer, høretab eller synsproblemer.

Børn født med CMV reagere meget forskelligt nogen har ingen symptomer på noget og andre har forskellige symptomer eller funktionsnedsættelse. Det kan være alvorlige funktionsnedsættelser. Langtidsstudier viser også at børn født med CMV ofte har mental retardering, motoriske problemer, epilepsi, cerebral parese og syns- og hørenedsættelser.

Indlæringsproblemer kan forekomme hos personer med normal intelligens. Andre komplikationer omfatter skader på forskellige organer. Medfødt CMV kan ligeledes medføre mikrocefali. Som betyder at man er født med for lille hoved.


Men hvordan har jeg det så nu.
Ærligt jeg har det så svært. Det gør så ondt på mig at vide jeg har givet min søn det.

De spørgsmål jeg ofte har fået er:

 • Hvad så hvis du bliver gravid igen?

SVAR: Der er chancerne de samme. Så som lægen siger så er det jo virkelig usandsynligt.

 • Vil man kunne teste for det?

SVAR: Nej

 • Er der noget du kan gøre forebyggende?

SVAR: Nej

 • Kan det slås ned?

SVAR: Nej

 • Kan det helbredes?

SVAR: Nej

 • Kan man teste for det?

SVAR: Nej

Det korte svar på de mange spørgsmål er at blev jeg gravid igen. Så ville man igen først kunne se det omkring uge 20 igen. Da fostret da har udviklet sig nok til at man kan se om den udvikler sig som den skal.

Så jeg syntes at det på mange måde er rigtig svært.

Følg mig på Facebook ─ Følg mig på Instagram

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

 • Svar
  Karen Karlebjerg Broholm
  29. april 2019 den 7:43

  Kære Winnie. Jeg så dit blogindlæg fra 2017, og blev rørt. Jeg er mor til en dreng på 13, hvor vi først da han var 9, fandt ud af at hans høretab skyldes CMV. Han er helt døv på venstre øre, hører normalt med højre. Han har autisme og ADHD, men om det også skyldes infektionen, er jeg i tvivl om, da vi også har andre familiemedlemmer end autismen. Jeg minder tit mig selv om, hvor galt det kunne være gået for ham, og hvor heldige vi har været. Modsat mange familier med autisme føler vi os velsignede, fordi vores søn fik lov til at leve, og fordi han trods alt ikke er hårdere ramt. Men jeg kan godt blive vred over, at vi her i landet ikke passer bedre på gravide – især de, der arbejder med små børn.

  • Mind of Winnie
   Svar
   Mind of Winnie
   29. april 2019 den 10:19

   1000 tak for din rørende besked! ❤️
   Og hvor har du ret. Hvor er det dejligt at han ikke er hårdere ramt. For den virus er simpelthen så farlig og kan gøre så meget skade. 😢

  Skriv kommentar