Dilemma Min dag & tanker

Sandheden om de gaver vi giver…

Gave - mindofwinnie.dk

Giver du gaver ud fra hvem, og hvad du er inviteret til?
Eller har du en fast ramme?

Og nu mener jeg ikke om du er inviteret til moster Olga´s fødselsdag og din bedste venindes 30´års fødselsdag.
Jeg tænker… Du har et par super gode veninder. Som du skal til 30´års fødselsdag hos. Den ene har inviteret til kaffe, kage mm. Og den anden har inviteret til et stort arrangement. Vil du så give dem for lige meget eller hvad er din holdning?

Dette er nogle tanker der ofte kommer op i mig. Et eller andet sted har jeg altid haft et ca. beløb for gaver. Selvfølgelig afspejlet af hvordan min egen økonomi ser ud på daværende tidspunkt.
Men de seneste år er der bare kommet flere og flere større og forskellige arrangementer, som har skabt denne refleksion hos mig.

Dette er tydeligvis ikke et emne man taler højt om.

Men ærligt jeg gør det. Måske lidt ubevist. Men det er noget jeg er blevet opmærksom på.
Vi har ikke alle samme midler af gøre med. Og det er bestemt ikke det det komme an på. Men ærligt for mig kommer det an på… Hvor meget er der lagt i arrangementet!

Et eksempel kunne være…

Fødselsdags invitation til fødselsdag!

  1. Der er ikke gjort noget særligt ud af fødselsdagen. Du kommer og alt er halvt færdigt og ikke klar. Der er købt en citron måne, te-bolle og en pakke smør. Og “hun” er i gang med at piske flødeskum til varm cacao. Samtidig med at “hun” forsøger at få dækket bord uden omtanke.  
  2. Der er virkelig gjort noget ud af det. Du kommer til fødselsdagen hvor “hun” stadigvæk er i gang med at få klaret det sidste inden alle ankommer. Du kommer ind til en flot veldækket bord. Hvor der er tænkt over det mindste. “Hun” har disket op med nybagte boller, forskelligt pålæg som er flot anrettet. Der er indkøbt lækker velovervejet snacks. Dertil har hun bagt en fin kage. Og skåret frisk frugt og der mangler ikke noget!

Vi kender alle sammen disse to typer!

Men så er spørgsmålet så…

Køber du den samme størrelse gave til dem begge?
Gør du lige meget ud af den?
Tager du invitationerne lige seriøst?

 

Ærligt… JEG GØR IKKE!!!

  1. Jeg tager ikke et halv hjertet arrangement, lige så seriøst som et hvor der virkelig er lagt energi i det.
  2. Er det en almindelig fødselsdag, køber jeg nok for det samme beløb. Men jeg ligger langt mere energi i gaven til eksempel nr. 2. Det kan være… Hjemmelavet kort. Indpakning. At jeg har lagt mere energi i at finde den rette gave. mm.

Men ærligt jeg gør langt mere!
Jeg forbereder mig bedre og klæder mig bedre på til et arrangement der er gennemtænkt og gennemført.

Taler vi så derimod større arrangementer som bryllupper, barnedåb, konfirmationer mm. Der differencerne jeg mere!

Hvis vi tager eksempel nummer to. Så gør jeg klart mere ud af det. Jeg bruger utrolig lang tid på gaven, kortet. Bruger lang tid på at udvælge tøj, hår, sko, taske og sminke mm.
Hvor imod at er det ikke gennemtænkt mm. Så gør jeg ikke lige så meget.

Det er skræmmende men ærligt! 

Følg mig på Facebook ─ Følg mig på Instagram

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar