Traditioner

Valentines day – Hvorfor….

Valentines day- Mindofwinnie.dk

Så er dagen kommet hvor vi skal gøre opmærksom på hinanden og dem vi holder af!

Selvfølgelig… elsker jeg også den tradition. Lige så meget som jeg elsker alle andre mærkedage, højtider mm. Der kan give året lidt adspredelse. Så er der mange der siger. Ej det gider jeg ikke, det er noget amerikansk opreklameret noget. En dag hvor blomsterbutikkerne bare vil tjene penge. Ja og… Alt er vel en forretning. Er det ikke?

Men hvorfor skal dagen være dagen hvor man skal ud og spise og give en buket blomster? Det behøver det jo ikke! Gør det til hvad du ønsker at den skal være!

For mig er Valentines dag ikke ens betydning med middag og blomster fra kæresten. Næh… det er for mig en dag hvor jeg er opmærksom på dem jeg holder af. Eller dem der har behov for en kærlig tanke.

I mange år købte jeg altid hjerte chokolade med mere. Som jeg gav til ”mine børn”. Og ja eftersom at jeg ingen børn har, mener jeg min gamle nabo/udlejers børn. Som jeg altid har kaldt ”mine børn”. For mig er Valentine ikke bare tosomhed. Men netop det at vise nogle man holde af at de betyder noget for en. Sidste år ville kæresten og jeg bare lave lækkert mad hjemme og hygge. Men det blev til at vi inviteret hans lille bror over, da han bare sad alene.

Så ærligt Valentine er hvad man selv ønsker at gøre den til.

Fakta og Historien bag Valentines dag.

Valentinsdag fejres den 14. februar. Den er kendt som ”De elskedes helligdag”. Her bliver der udvekslet kort, blomster, chokolade, tøjdyr eller andre former for kærlighedsgader.

Valentinsdag er i nyere tid blevet blevet forbundet med den gamle romerske højtid Lupercalia, men det er ikke alle forskere der er enige i det. Festivalen Lupercalia blev afholdt den 15. februar, som er til for en af de romerske guder. Lupercus har en række ritualer, som skulle sikre frugtbarhed, hvilke var et vigtigt element i festen.

Dagen blev indført af pave Gelasius i 496 e.v.t. og blev opkaldt efter den romerske præst Valentin. Historien siger at kejser Claudius II beordrede romerske soldater, til ikke at gifte eller forlove sig. Det trodsede Valentin og fortsatte med at vie unge soldater. Han blev som følge heraf arresteret, sat i fangenskab og senere henrettet ved halshugning den 14. februar.

I Danmark er Valentinsdag en forholdsvis ny tradition. Hvorimod at I Findland, er dagen blevet fejret siden 1989, og det er den næst vigtigste sæson for afsendelse af postkort. Det bliver sendt mellem 5-5½ mio. Valentines kort. Men de står stadigvæk ikke USA som er det absolutte foregangsland for helligdagen. De sender hvert år 192 millioner Valentins kort.

I Brasilien bliver dagen fejret den 12. juni – kaldes “Dia dos Namorados”

Min valentines day

Jeg skal selvfølgelig selv holde Valentines day!
Min holdning er at jeg forventer ikke noget af min kæreste. Da jeg ikke kan forvente at han har samme holdning til det som jeg har. Jeg ønsker ikke at på dutte ham noget han ikke er eller ønsker.

Så for mit vedkommende står dagen naturligvis på arbejde. Og da det er Dining week har jeg naturligvis købt et par billetter til i dag. Så min kæreste har modtaget en invitation i hans kalender på at vi skal ud og spise. Så har jeg købt en lille gave til ham. Som jeg ikke vil afsløre endnu.

Dette gør jeg fordi at han skal vide at jeg elsker ham og at han betyder utrolig meget for mig. 🙂

Glædelig Valentine´s dag til alle

Følg mig på Facebook ─ Følg mig på Instagram

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar