Dilemma Livsstil

Undgå rod i hjemmet med 4 simple regler…

Rod og rod  - Mindofwinnie.dk

Billede har jeg fundet på Q.dk

Jeg kan virkelig undres… Når jeg høre flere af mine veninde konstant omtale deres rodet hjem. Og “pu ha kampen med at få ryddet op”. Og for mig kan det være svært at forstå. For når jeg mener der roder hos os. Så ved jeg godt det er ikke det samme når de siger der roder hos dem. Så derfor satte jeg for at google det og læse nærmer om det. For netop at kunne forstå dem bedre. Hvorfor er vi så forskellige. Hvad gør at jeg kan holde forholdsvis orden altid. Og nej mit hjem er ikke klinisk. Og jeg lider ikke af rengøringsvanvid. 😉

Der er seriøst nogle der hedder oprydningskonsulenter. Det havde jeg det ret sjovt med. Men om ikke andet, så blev jeg langt klogere på hvad jeg gør anderledes end nogle af mine veninder gør. Da jeg læste hvad oprydningskonsulenterne mener.

Så læs med, hvis du vil komme til bundt i dine rode bunker. Eller bare vil forstå dem der lever i en meget rodet tilværelse.

Rod - Mindofwinnie.dk

Så her kommer en simpel guide til at holde hjemmet rydeligt.

1. Alle dine ting skal have en fast plads…
Først samler du de ting sammen som høre sammen. Så som gavepapir, fødselsdagsflag og batterier med mere. De skal ligge samlet. Du skal ikke have fødselsdags flag alle steder i huset. De skal ligge sammen et sted. Selv den mindste lille papirklips skal have en fast plads. Dette er samtidig et godt spare tip. For har du f.eks. alle batterier sammen. Og alle i husstanden ved hvor de er. Så ved du hvornår i er ved at løbe tør. Og ikke køber unødvendigt ind, fordi du ikke har styr på hvor de forskellige ting ligger.

2. Undgå “hot spots”…
Det her er noget jeg skal blive bedre til. For det er her jeg kan rode. Har du lige som jeg steder i hjemmet hvor rodet samler sig? For mig ku det være spisebordet. Fordi jeg sidder og arbejder her. Og det er den lille hylde ude i gangen. Det er alle disse steder der er “hot spots”.

Hvordan undgår man så hot spots? Jo det gør man ved at øve sig. Du skal bestemme dig for at du vil have fokus på dette område. Og derved øve dig i at få det væk. Du skal øve dig i at ligge tingene på plads med det samme. Eller finde en plads til det der skaber rod for dig. Det kan være nøglerne der ligger og flyder. Så køb et lille nøgle skab, eller en skål du kan ligge dem i. Og på den måde fjerne du disse “hot spots”. Gør det forbud at smide tingene hvor det er nemt.

3. Du skal acceptere at det tager tid at rydde op…
Det tager tid at rydde op. Men det tager kortere tid når du er inden i rutinen. Jeg syntes meget tit at jeg høre fra mine veninder. Nu har vi planlagt, og nu gør vi, og flere dage efter og det ligner stadigvæk lort. Fordi det der tit sker. Er at når de enlig går i gang giver de den fuld gas og der bliver gået i dybden. Men luften går hurtigt af ballonen også er der bare skabt mere kaos.  Også bliver skylder lagt på alle andre. Og det er her de dårlige undskyldninger rykker ind.

Så start stille ud, hvis du har et rodet hjem. Start med at rydde alle overflader lad alt komme væk og få en plads. Når det har det og skabe og skuffer er ved at sprænges. Så starter du stille og roligt med et sted af gangen. For det kan være svært og hårdt at tage stilling til de ting som har fuldt en længe. Så tag det i små etaper. Og på den måde kommer du lige så stille igennem hjemmet. For det nytter ikke at du starter i samtlige rum på engang.

4. Indfør faste rutiner og regler for at holde hjemmet…
Som jeg nævnte under nr. 1 opstår rod når tingene mangler en fast plads. Og når tingene ikke bliver lagt på deres faste plads hver dag. Problemet er bare at når tingene man bare lige ligger der ikke kommer videre. Ikke kommer hen på dens faste plads. Så opstår rodet igen.

Det jeg selv gør, er at hver dag jeg går i seng har jeg lige ryddet op. Sofapuderne står pænt, tæppet er foldet og langt over armlænet. Tøjet er lagt på plads eller i vasketøjskurven. Og det hele står mere eller mindre pænt. Og det tager mig kun få minutter inden jeg går i seng.

Det skal dog siges, at min kæreste bestemt ikke er som jeg selv, så jeg fjerne også hans. Men det genere mig ikke. Fordi der når aldrig at kommer så meget rod at jeg ikke kan overskue det. Og samtidig ved jeg hvor altting er henne.

Det du f.eks. skal undgå er at opvasken bliver uoverskuelig og at vasketøjet vælter over ud over kanten på vasketøjskurven.

Roderi - Mindofwinnie.dk

Så hvis du vil undgår at hjemmet ser sådan ud når der kommer uventet gæster, som du kan se på billedet fra tv-serien Friends. Så prøv at følge disse simple råd. Men du skal nå i bund i dit hjem før det vil kunne lykkes for dig at holde det!

Efter at have google og læst en del om oprydning og rengøring. Så giver det for mig god mening hvorfor der i vores hjem altid er forholdsvis ryddet. Men tro mig. vi har også rodet skabe og skuffer, men det er til at overskue og tager ikke dage at komme til bundt i dem.

Så held og lykke med oprydningen! 🙂  

 

Følg mig på Facebook ─ Følg mig på Instagram

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar