Højtider Jul Traditioner

Julefrokost… Hvad er traditionen bag julefrokosten…?

Julefrokost - Mindofwinnie.dk

Holder i julefrokost i jeres familie?

Ingen i min familie gør det. Men okay min familie er også lille og ikke alle taler sammen. Så det er ikke som de fleste som lige samler familie til hygge.

Derfor har jeg altid syntes det var så skønt da jeg blev del af en anden familie der så gør det. Så 1. Juledag var vi til julefrokost hos svigerfar og hans kæreste, som vi holdte jul med.
De holde julefrokost for hendes datter og mand samt deres 2 børn. Så der blev vi også inviteret! Så hyggeligt. Og jeg syntes det var så dejligt at der blev holdt julefrokost.

Det var virkelig en hyggelig dag! Jeg har kun mødt dem en gang før. Men de var virkelig dejlige at være sammen med og det var så hyggeligt. Lækker mad og hygge!

Men hold nu op et stort arbejde det er, kunne se hvor meget svigerfar og hans kæreste skulle løbe frem og tilbage. De var virkelig styr på det hele og vi manglede intet. Følte mig virkelig serviceret. Så jeg håber også at de nød det bare en smule. 😉 Ti hi…

Ej det tror jeg nu nok de gør. 😉 Dejlig dag i godt selskab. Lige som en julefrokost skal være. 🙂

Hvorfor betyder det noget for mig…

Det betyder noget for mig, da det for mange er en god tradition, og den tradition vil jeg gerne vil være en del af. Jeg syntes der er noget særligt ved traditioner. Man mødes om en tema hvis man kan sige det sådan. Det er det samme som påskefrokoster med mere.
Man ved hvad det er og hvad den består af. Det er ikke som en almindelig middag på en hvilken som helst dag.

Fakta om “julefrokost”…

I Skandinavien kalder vi det julefrokost eller julebord. I Danmark siger vi Julefrokost hvor de i Sverige siger Julbord og Norge siger de Julebord. Det er en festlig lejlighed der bliver holdt i december måned eller op til jul, her spises der traditionel julemad. Her inviteres der som oftest venner samt familiemedlemmer, så man bliver et større selskab.

Det tidligste bevis for afholdelse er tilbage i 1940. Hvilke kun gør det til en 76 årige gammel tradition.

Ligesom juleaften har sine madtraditioner, består julefrokosten som oftest af traditionelle retter. Så som koldt smørrebrød, gerne med marineret sild som en hovedingrediens, suppleret med lune retter som flæskesteg, frikadeller, leverpostej, medisterpølse, mørbrad med mere. Hertil følger der drikkevarer som især snaps, øl (ofte juleøl) og sodavand.

Følg mig på Facebook ─ Følg mig på Instagram

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar