Højtider

Ingen brokker sig over det Amerikanske Black Friday… Hvorfor?

Black Friday - Minofwinnie.dk

Nu hvor jeg er en person der tager højtider og traditioner til mig, og nyder årets skiftende årstider!
Men de nyere “højtider” der er kommet, som Halloween og Valentine, dem brokker mange sig over konstant!

Sådan noget Amerikansk importeret shit… og hvad folk ikke finde på at sige, for at udtrykke at det ikke ønsker at deltage i det. Valentine… Nej nej det er bare fordi blomstre butikkerne ønsker at tjene penge. Og Halloween… pu ha… Det er bare for at butikkerne skal tjene penge. Og bla bla bla… Jeg elsker det og jeg nyder de forskellige ting.

Men en ting der er sjovt. Hvorfor er det ingen der brokker sig over det Amerikansk importeret Black Friday? Man høre folk brokke sig over det. Kun over at der er mange i butikkerne.

Men hvorfor er der ingen der brokker dig over det? Der kan vi tale om at butikkerne tjener mange penge på denne dag. Og ja vi får nogle steder, nogle rigtige gode tilbud. Men butikkerne tjener boksen på det. Så hvorfor ikke være sur over det?


Fakta om Black Friday i Danmark:

I 2013 tog nogle danske webshops de første skridt til at indføre Black Friday i Danmark. I 2014 blev det fulgt op af flere danske butikker og varehuse, der brugte dagen til at promovere særlige tilbud, i det år blev der udført 4,5 millioner Dankorttransaktioner, hvilket er det højeste antal nogensinde på én enkelt dag.

Black Friday slog for alvor igennem i Danmark i 2015 og slog rekorden for største handelsdag nogensinde i dansk historie, hvis man måler på omsætning gennem dankortet på en enkeltstående dag.


Fakta om Black Friday i USA:

Black Friday er fredagen efter Thanksgiving (Thanksgiving er den fjerde torsdag i november), ofte betragtes dagen som begyndelsen på julehandlen. I de senere år har de fleste store amerikanske detailhandelsbutikker åbnet dørene meget tidligt og haft tilbud for at sætte gang i julehandlen.

Dagen har siden 2005 været den travleste shopping dag i USA. I 2013 shoppede omkring 141 mio. amerikanere på Black Friday og brugte i alt 57,4 mia. amerikanske dollar.

Dagens navn stammer oprindeligt fra Philadelphia, hvor den blev brugt til at beskrive den voldsomme trafik af fodgængere og biler som opstod dagen efter Thanksgiving.


Jeg bruger personligt Black Friday, jeg får klaret rigtig mange af julegaverne. Der er sygt mange mennesker alle steder, men hvis man er en smule organiseret så er det helt okay.

Jeg har i år fået klaret 80% af julegaverne, ved både at handle i butikkerne og webshops. Så nu skal jeg bare have det hele hjem, også skal det pakkes ind. Woopti… også er vi sku klar til jul her må metriklen.

De gaver jeg mangler, var dem der ikke kunne betale sig at købe i dag. 🙂

 

Rigtig god Black Friday

 

 

 

Følg mig på Facebook ─ Følg mig på Instagram

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar